Pytt i panna på Grekiskt vis...
ur Favorit kokboken från viktväktarna.
500 g potatis
500 g fläskfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
3 tomater
1-2 rödlökar
100 g fetaost (max 10%)
Marinad
1 dl olivolja
kinesisk soja
1 tsk sambal
1 tsk ingefära
3 vitlöksklftor
salt, svartpeppar
Sås
1 brk fraiche (max 5%)
2 msk lättmajonäs
4-5 pressade vitlöksklyftor
italiensk salladskrydda
Strimla köttet och lägg i marinaden. Låt dra i ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. Sätt in i ugn 225 grader i ca 10 min.
Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaost tärningar. Stek i ytterligare 15 minuter.
Blanda samman såsen och servera till pytten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar