torsdag 9 april 2009

supergod mat!!!


Pytt i panna på Grekiskt vis...
ur Favorit kokboken från viktväktarna.



500 g potatis

500 g fläskfilé

1 gul paprika

1 röd paprika

3 tomater

1-2 rödlökar

100 g fetaost (max 10%)



Marinad

1 dl olivolja

kinesisk soja

1 tsk sambal

1 tsk ingefära

3 vitlöksklftor

salt, svartpeppar



Sås

1 brk fraiche (max 5%)

2 msk lättmajonäs

4-5 pressade vitlöksklyftor

italiensk salladskrydda



Strimla köttet och lägg i marinaden. Låt dra i ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. Sätt in i ugn 225 grader i ca 10 min.

Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaost tärningar. Stek i ytterligare 15 minuter.

Blanda samman såsen och servera till pytten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar